Informasjon til våre kunder fra Norsk Ballettinstitutt
Åpne i nettleser   |   Meld deg av

 

 

 

Kjære alle våre høyst savnede elever med foresatte!

Her kommer en oppdatering fra oss etter at myndighetene kom med nye føringer i går.

Vi får dessverre ikke til å starte opp igjen med undervisningen vår rett etter påske, slik drømmescenarioet vårt var. Dette har vi selvfølgelig full forståelse for da vår felles dugnad på langt nær ikke er ferdig.

Men det gir oss håp om at vi gradvis kan åpne opp samfunnet vårt litt, og vi håper at vi kan ta opp undervisningen vår gradvis i slutten av april/begynnelsen av mai. Vi vil da se på løsninger ved å begynne undervisningen med grupper med færrest elever først, også gradvis øke (vi har grupper med alt fra 2 elever til 25 elever).

Alle grupper vil få en egen mail når vi vet om/når vi begynner undervisningen igjen. 

Dette er noe vi håper vi får mer veiledning på fra fagforbundet vårt (Norske Dansekunstnere) og myndighetene nå etter påske, og vi samkjører også med andre ballettskoler som er i samme situasjon som oss. Så vi venter på tydeligere føringer ift. fritidsaktiviteter før vi kan gi dere mer informasjon. 


Info om videre vårsemester 2020

Vi som er tilnyttet NBI er vant med travle dager med aktiviteter flere ganger i uken. Dette har nå stoppet helt opp. I en slik situasjon ser vi oss nødt til å redusere kostnader til et minimum for å opprettholde nødvendig drift, slik at vi er i posisjon til å starte opp igjen for fullt når krisen er over. Alle pedagogene våre sitter nå hjemme og er på dagpenger på ubestemt tid, og de ansatte i administrasjonen blir permittert 90% fra 14. april. Bemanningen fremover vil derfor bli holdt på et minimum, slik at vi ikke påfører skolen større kostnader enn nødvendig.
NBI er som en liten bedrift, vi har pr. i dag ingen inntekter, men faste utgifter som må betjenes.

Ledelsen av NBI har avgjort at i første omgang vil 2 uker av vårens semester faller bort pga. situasjonen vi er i, samt med tilbudet i Facbook-gruppene våre.
Det vil si at vi ønsker å få tatt igjen 3-5 uker av undervisningen før sommerferien.
Elever på Lørenskog og Lillestrøm har da igjen 3 uker av semesteret, og elever på Løren, Stovner og Majorstuen har igjen 5 uker av semesteret.

Vi er veldig lei oss for at dere elevene går glipp av en god del uker med treninger og kurs som ikke blir gjennomført som planlagt. Vi ber om forståelse for at det er en krevende situasjon og at alle må bidra til at skolen best mulig skal kunne stå igjennom dette.

På lik linje med øvrige private ballettskoler i landet vil vi ikke tilbakebetale kursavgiften for våren 2020. Men vi vil strekke oss langt for at vi skal få igang de siste kursukene. 

Om/når vi får lov til å komme inn på Idrettens Hus på Stovner, om/når Løren skole åpner opp for leietagere igjen, om/når Lillestrøm Kultursenter i det hele tatt åpner opp igjen før sommeren, gjenstår å se. Vi venter som sagt på tydeligere retningslinjer for hva vi kan og bør gjøre, og holder dere oppdaterte. 

 

Vårforestillingen 2020

Slik situasjonen er nå er det ikke noen form for forestillinger som blir holdt før 15. juni. Og om det endrer seg etter den datoen gjenstår å se. Vi vil fortsette å holde kontakt med Kultursenteret og se på om forestillingene lar seg gjennomføre i juni, men det er dessverre ytterst usikkert.

Hvis forestillingene våre blir helt avlyst:
- Allerede kjøpte billetter vil bli refundert direkte fra Lillestrøm Kultursenter. På Kultursenteret er nå alle ansatte permittert og det er stengt inntil videre, så man kan ikke forvente at dette håndteres enda.
Se mer info fra Kultursenteret her
- Alle innbetalte kostymeleier vil bli refundert når vi (NBI) får støttemidler fra staten på tapte inntekter. 

Lillestrøm Kultursenter er ikke en kommunal/offentlig virksomhet. Kultursenteret driftes av Stiftelsen Lillestrøm Kulturforum, som er etablert av lokale lag og foreninger. Avlysninger av konserter/arrangementer vil derfor ha stor innvirkning på kultursenterets økonomi. 
Dette er en meget krevende situasjon for Kultursenterets virksomhet, men de velger selvfølgelig å følge myndighetens pålegg. 
Les Kultursenterets informasjon her

 

Sommerkurs 2020 (kurs i mai og juni)

Dette er et tilbud vi har til vanlig på NBI Lillestrøm og NBI Majorstuen. Dette vil pga. situasjonen bli et sterkt redusert tilbud i år.
Men vi håper at vi får til 3-4 uker med sommerkurs på NBI Lillestrøm i juni, da hovedsakelig for elever på nivå 3 og oppover, samt kurs i tåspiss forberedende for ballettelever nivå 5 og oppover og moderne nye (for elever nivå 5 og oppover). Samt et forlenget treningstilbud for dere eldre elever og voksne danseelevene våre. 
Vi ønsker også å gjennomføre en kortere auditionperiode for nye medlemmer til Dansekompaniet vårt. 

Byfesten 2020 i Lillestrøm er dessverre avlyst, så det blir ikke dansing på Byfesten i år.

Mer info om sommerkursene kommer når mer er avklart.

 

Dansecamp på Lillestrøm i skolens sommerferie

For nå skal Dansecamp-ukene våre i uke 27, 28, 31 og 32 gå som planlagt, og forhåpentligvis lar disse seg gjennomføre. Påmelding er åpen i bookingen vår. 😊


Påmelding for høstens dansekurs

Alt blir forskøvet i disse dager, men planlegging av høstens timeplan er i gang for fullt. Påmelding åpnes før sommeren i bookingen vår, vi vil gi dere beskjed.

Husk at alle må melde seg på nytt over sommeren og før det nye skoleåret! 😊

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dette er den informasjonen vi sitter på nå. Vi ber dere igjen om å ha "is i magen" og avvente situasjonen ytterligere om videre semester og elevforestillingene, også håper vi at vi får muligheten til å være tilbake med alle aktiviteter så raskt som mulig når myndighetene gir oss et klarsignal til å kunne starte opp igjen. ❤️
 

Fremover vil kontortelefonen vår være avslått, og Isabella og Ingvild på kontoret vil kun jobbe 10% i en tid fremover. 
Mail svares i perioden, men meget sporadisk. Har du noe som haster kan du kontakte skolens eier på kjerstin@norskballettinstitutt.no.

Husk at du kan finne svar på det meste på www.dansen.no eller vår facebookside, og vi holder dere jevnlig oppdatert.

ANBEFALING:
HER KAN DU SE DANSENS HUS 22 HJEMMEAKTIVITETER FOR BARN.

Har du et barn med bursdag i disse dager? Merk deg nr. 9 og få besøk av danseren "Flekk"! 😊
 

Vi ønsker dere en riktig god påske og håper vi danses snart igjen!!! 🐣

Med vennlig hilsen
Norsk Ballettinstitutt 

Du er påmeldt e-postlisten til med
Meld deg av denne e-postlisten